6. GAZDASÁGI FENNTARTHATÓSÁG

Általános cél: „Összpontosítás a felelős működésre és a hosszú távú gazdasági fejlődésreˮ

EREDMÉNYEK:

• Az Üzleti Partneri Etikai Kódex a beszállítói szerződések 99%-ának részét képezi.
  • A helyi tulajdonban álló vállalkozásokkal kötött szerződések értéke 2014-ben 85 milliárd Ft volt az Upstream működés által érintett országokban.
  • 2014-től került bevezetésre a MOL-csoportban a minden munkavállalóra kötelező biztonsági képzés kidolgozása. Pakisztánban, Oroszországban és Irak Kurdisztán régiójában az oktatási anyag az emberi jogok védelmét szolgáló elveket is tartalmazza. Az oktatási anyagot kiküldtük a civil biztonsági szolgáltatóinknak, akik 100%-os oktatási részvételt jelentettek, illetve megosztottuk az állami védelmi szolgáltatóinkkal, mint javasolt oktatási anyagot.

KIHÍVÁSOK:

• Új beszállítói értékelőrendszer továbbfejlesztése 2015-ben
  • 2014-ben a MOL-csoport határozott lépéseket tett annak érdekében, hogy egy korszerű beszállítói előminősítési eljárást alakítson ki a beszerzési folyamat részeként. E folyamat keretein belül megkezdődött egy Beszállító Minősítési Rendszer beszerzési folyamata, tervek szerint ez még 2015-ben megvalósul és bevezetésre kerül.