Éves Jelentés 2014

GAZDASÁGI, TÁRSADALMI ÉS KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNYÜNK

Pontosan tudom, hogy mit akarok elérni!

Az idén kezdi a negyedik szezonját WTCCben a MOL-csoport támogatásával . Hogyan értékeli az együttműködést?

A MOL-csoport a tehetségek támogatója. Elkötelezetten támogatja a legnagyobb tehetségeket életcéljuk elérésében, legyen az sport, a művészetek vagy az üzleti élet, az olaj- és gázipar területén. A sportban a tehetség csupán előszobája annak, hogy valaki a legjobb legyen, a kitartás és a megszűnni nem akaró ambíció elengedhetetlen a sikerekhez. Az autó-motor sportban is maximális teljesítményt kell nyújtani és ezért a társaság a technikai sportok támogatását kiemelten fontosnak tartja. A MOL-csoport emellett más szálakkal is kötődik a motorsporthoz, hiszen a túraautó-világbajnokság hivatalos üzemanyag beszállítója a csoport tagvállalata, a Panta Distribuzione S.p.A. Az a sportág, amelyben versenyzek rendkívüli erőfeszítést, kitartást, fegyelmet és elkötelezettséget igényel, ezek azok a tulajdonságok, amelyeket az üzleti életben is nagyra becsülnek.

Szenvedélye a gyorsaság és a teljesítmény iránt kulcs fontosságú a karrierjében. Honnan ered ez a rajongás és hogyan inspirálja további sikerekre?

A sportkarrierem nem a szokásos módon indult. Tinédzserként mielőtt a valódi versenysporttal megismerkedtem, számítógépes autó szimulátorokkal tréningeztem magam. A nagybátyám szenvedélyes autóversenyző volt és ő volt az, aki 7 éves koromban megépítette az első versenyautómat. Így kezdődött a motorsport iránti rajongásom és azóta sem lehet elmozdítani a kormány mögül! Mindig is szerettem volna nemzetközi szinten is megmérettetni magam és nagyon boldog vagyok, hogy a MOL-csoport osztozik ebben az törekvésemben. Én is és a vállalat is keményen küzdünk azért, hogy a legjobbak között tartsanak számon.

Hogyan járul hozzá a MOL-csoport ahh oz, hogy még jobb eredményeket érjen el?

A MOL-csoport lételeme szintén a verseny, ahogy nekem is. Folyamatosan fejlesztem magam annak érdekében, hogy egyre jobb eredményeket érjek el. Egy olyan céggel együttműködésben elérni a céljaimat, amely ugyanazokat az értékeket vallja, mint én, rendkívül felemelő érzés. A MOL-csoport támogatásának köszönhetően sikerült elérni a magyar autósport történetének eddigi legjelentősebb sikerét.

Milyen várakozásokkal tekint az előttünk állószezonra?

Az idei év különösen jelentős, hiszen a tavalyi sikerek után minden eddiginél nagyobb lendülettel küzdök majd azért, hogy megvalósuljon, amit kitűztem magam elé és 2015-ben is a legjobbak között legyek. Pontosan tudom, hogy mit akarok elérni!

TÉNYEK
MICHELISZ NORBERT

Született: 1984/08/08
Nemzetiség: Magyar
Aktuális verseny: World Touring Car Championship (WTCC) / Túraautó Világbajnokság
Győzelmek száma: 3
Pole-pozíció: 2
Legjobb helyezés: 4. (2014)

KARRIERÉNEK FÉNYPONTJAI:

  • Suzuki Swift Kupa magyar bajnok (2006)
  • Renault Clio Kupa magyar bajnok (2007)
  • SEAT León Szuperkupa, magyar bajnok (2009)
  • SEAT Léon Eurocup bajnok (2010)WTCC
  • Rookie Challenge bajnok (2010)
  • WTCC Yokohama Driver’s Trophybajnok (2012)
  • WTCC összetett negyedik helyezett (2014)
  • A Magyar Köztársaság Érdemkeresztje (2014)