Éves Jelentés 2014

GAZDASÁGI, TÁRSADALMI ÉS KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNYÜNK

4. HUMÁN TŐKE

Általános cél: Befektetés a humán tőkébe

Eredmények:

  • A MOL-csoport HR-programjai révén számos nemzetközi elismerésben részesült: többek között az amerikai ERE 'Toborzási kiválóság' díját a Freshhh és Growww tehetségprogramokkal; valamint az Asia Employer Branding Institute 'Képzésfejlesztési kiválóság' díját a HR.com 'Leadership 500' díját a ‘LEAD’ vezetésfejlesztési programmal.
  • A MOL-csoport az Éves Humán Ciklus (APC) keretében integrált informatikai platformot vezetett be a teljesítménymenedzsment, karrier- és utánpótlás-tervezés és a képzések támogatására. A korszerű felhőalapú megoldás hatékonyabbá teszi a tehetséggondozást a MOL-csoporton belül, és hozzájárul a vállalati célok teljesüléséhez.
  • Egy új nemzetközi kutatás-termelési tehetségprogram (UPPP) is elindult. Összesen 972 csapat vett részt a programban különböző országokból, többek között Pakisztán, Irak Kurdisztán Régiója, az Egyesült Királyság, Magyarország és Horvátország színeiben. Az új program célja az utánpótlás biztosítása egy olyan szakterületen, ahol nemzetközi szinten általános problémát jelent a szakemberhiány.
  • A Kutatás-termelés területén átfogó emberierőforrás-fejlesztési program indult. Ennek célja speciális szakterületek és munkakörök meghatározása, ami az önálló munkavégzés eléréséhez szükséges idő lecsökkentését és végső soron a stratégiai célkitűzések megvalósítását szolgálja.

Kihívások:

   • Vonzó karrierlehetőséget nyújtani a földtudományi és mérnöki háttérrel rendelkező szakembereknek, a fenntartható növekedéshez szükséges utánpótlás folyamatos biztosítása érdekében.
   • A MOL-csoport tisztában van azzal, hogy az olajipari szakemberek szakmai fejlődése a jövőbeni olaj- és gázipari sikerek záloga.